Leefstijlnavigatie

Gezondheidsmanagement

Waarom

Dat wij begeleiden bij het veranderen van de leefstijl mag duidelijk zijn. Met ons zovelen. Dat wij begeleiden naar een duurzame, blijvende verandering geeft ons meerwaarde, toch? Dat wij begeleiden naar geluk maakt ons uniek!

Onze hersenen doen vreemde dingen met de woorden “geen” en “niet”. Daarom is het zinloos om te vertellen wat je “niet” mag. Dat laten wij dan ook weg binnen onze begeleiding. Wat doen we dan? Vertellen wat je wel mag, uitleggen waarom je aandacht besteed aan voeding, sporten en mentale balans. Wat dit met en in je lijf doet. Als je je daar bewust van bent, kan je zelf de juiste keuzes maken in je leefstijl. Het maakt gelukkig zelf kunnen kiezen. En dat wil iedereen, gelukkig zijn!

Esther Dorrestijn

DGA

Ludo van wijk

DKA

Docent Leefstijlcoach Vitaalcoach Orthomoleculair Therapeut

 

Esther heeft haar roots in het onderwijs. Op carrièregebied haar eerste liefde. De tweede liefde ontstond na haar werk bij een arbodienst. Daar is de interesse in leefstijl en vitaliteit ontstaan

Samen met Ludo is zij in 2012 Leefstijlnavigatie gestart. Daar kwamen de twee liefdes samen. Dat blijkt uit de verscheidenheid aan opdrachten die zij heeft uitgevoerd. 

 

Esther werkt vanuit een meerdimensionale en holistische aanpak. Zij is breed inzetbaar op alle facetten van gezondheidsmanagement.

 

Zij heeft een afwisselende portefeuille met opdrachten:

  • Docent Leefstijlcoaching, Gewichtsconsulenten en Bewindvoerders
  • Uitvoerder PMO's en vitaliteitsgesprekken
  • Coach (levensvragen, loopbaan, leefstijl)
  • Groepstrainer Vitaliteit
  • Trainer Duurzame Inzetbaarheid

 

Bedrijfsfysiotherapeut Leefstijlcoach Vitaalcoach Orthosystemisch Therapeut©

 

Ludo bekijkt vitaalcoaching vanuit de holistische visie. Het lichaam is meer dan de som der delen. Zijn droom is mensen weer in contact met zichzelf te laten komen. Leer weer voelen wat je grenzen zijn, luister naar je lichaam en je geest, zoek je grenzen op zodat je ze kan verleggen, en bovenal: geniet en leef! Dat betekent dat je best eens “stuk mag gaan” om verder in dit proces te komen. 

 

Vanuit zijn paramedische- en managementachtergrond is Ludo inzetbaar op diverse gebieden. Coachingstrajecten, bedrijfsadvisering, preventietrajecten of interventies als er sprake is van fysieke blokkerende beperkingen.

 

Door zijn ervaringen binnen de (arbeids)fysiotherapie en sportbegeleiding is hij gaan inzien dat welbevinden door vele factoren beïnvloed wordt. Dat het oude Duitse gezegde “Der Arzt behandelt, die Natur heilt” nog steeds van toepassing is. Waarbij echter de sleutel te allen tijde bij het individu ligt. Wil iemand veranderen, is het volgende nog altijd nodig: openstaan, begrijpen, willen, kunnen, doen en blijven doen. Coaching vanuit deze basis leidt tot succes. Ludo is BIG-geregistreerd.