Leefstijlnavigatie

Gezondheidsmanagement

PREVENTIE & PMO

Preventie en PMO gaan hand in hand. Met als uitgangspunt het Huis van Werkvermogen van Ilmarinen. De onderste laag (het fundament) van het huis gaat over vitaliteit. Deze laag is goed te beïnvloeden door een werkgever. 

 

Denkend vanuit positieve gezondheid (Machteld Huber) de medewerker stimuleren om te werken aan vitaliteit. Bewegen, gezonde voeding, regelmatig slaappatroon, rust en balans.

 

Van belang is inzichtelijk te krijgen waar de medewerker staat in het proces. Gaat het om een eerste stap, risico's vermijden, de puntjes op de i of de stofdoek over de leefstijl halen? 

 

Het PMO draagt eraan bij hier grip op te krijgen. Nadat de persoonlijke situatie inzichtelijk is geworden wordt tijdens het aansluitende vitaliteitsgesprek onderzocht wat een concrete eerste stap op weg naar verandering kan zijn.

 

Alle BRAVOS-factoren worden besproken (bewegen, roken, alcohol, voeding, ontspanning en slaap). Daarnaast onderzoeken we de balans tussen werk en privé. 

 

Hoe een PMO eruit ziet hangt af van de pakketkeuze. Een health check en het vitaliteitsgesprek zijn standaard inbegrepen.

 

Health check:

Wegen en meten

Bloeddruk

Cholesterol en glucose checken

 

Vitaliteitsgesprek:

BRAVOS

Werk en privé balans

 

Optioneel

Uitgebreid wegen en meten met visceraal vet, body type, vochtbalans, BMR en de metalbolische leeftijd

HB checken

Fysieke test (FMS = Functional Movement Screen) waarbij kracht, lenigheid en stabiliteit gecheckt worden

Visustest

Audiotest

Longfunctietest

 

 

 

Gewicht

Lengte 

BMI

Vetpercentage

Spiermassa

Visceraal vet

Metabolische leeftijd

Body type

Taillemeting

Bloeddruk

Cholesterol

Glucose

HB

Fysieke test (FMS)

Vitaliteitsgesprekken